Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η ζωγραφική είναι μία από τις κορυφαίες Τέχνες σε όλον τον κόσμο. Είναι έκφραση, όπως η μουσική, όπως το τραγούδι. Είναι επικοινωνία, είναι έμπνευση, είναι συναίσθημα. Η σωστή χρήση των χρωμάτων και άλλων υλικών χαρακτηρίζεται ως άψογη τεχνική για να προσδώσει ο καλλιτέχνης ένα άψογο αποτέλεσμα.
Ο Ζωγράφος διέπεται από ανήσυχο πνεύμα, αφοσίωση στην Τέχνη του, εικαστική παιδεία, ευαισθησία, ευρηματικότητα, επιμονή και εργατικότητα. Απαιτεί την κατάκτηση γνώσης για τα υλικά ζωγραφικής και τις τεχνικές εφαρμογής τους.
Άλλωστε αποκαλύπτονται αυτά τα στοιχεία και στο έργο όλων των γνωστών ζωγράφων με τις λεγόμενες «περιόδους ζωγραφικής τους».
Η συνεχής αναζήτηση των καλλιτεχνών έδωσε στον κόσμο τα διάφορα κινήματα της Τέχνης. Ιμπρεσιονισμός, Εξπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός, Κυβισμός, Σύγχρονη Τέχνη κλπ.


ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός των μαθημάτων ζωγραφικής είναι ο μαθητής να μάθει να δημιουργεί έργα που θα έχουν την προσωπική σφραγίδα του και θα εκφράζουν την προσωπικότητα και τις προσωπικές εμπειρίες του. Κάθε ζωγραφικός πίνακας είναι το αποτύπωμα των χαρακτηριστικών του καλλιτέχνη που σπάνια αντιγράφεται.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
1. Σε παιδιά 5 έως 12 ετών και είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις εκφραστικές ανάγκες τους, να συμβάλλει δημιουργικά στην ψυχολογία τους, απελευθερώνοντας τη φαντασία τους και αξιοποιώντας τις δημιουργικές τους ικανότητες. Οι μικροί μας καλλιτέχνες ασχολούνται με σχέδιο (απλή τεχνική) και χρώμα (τέμπερες – παστέλ), μείξη χρωμάτων κ.λπ.
Ø      Ζωγραφική σε μπλοκ ακουαρέλας και σε καμβά.
Ø      Σε τακτά διαστήματα διάφορες κατασκευές με γύψο και άλλα μικτά υλικά.
2. Σε εφήβους 13 έως 17 ετών. Οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα που διαμορφώνουν την καλλιτεχνική υπόστασή τους. Πειραματίζονται διάφορα υλικά και μεθόδους. Διδάσκονται ελεύθερο σχέδιο, χρώμα και δημιουργούν τα πρώτα τους έργα σε καμβά και ακουαρέλα.
3. Σε ενήλικες που μπορούν να δουν τη ζωγραφική σαν χόμπι, αλλά και σαν επαγγελματική κατάρτιση.

Περισσότερο σήμερα από ποτέ ο ζωγράφος μπορεί να εργαστεί ως ιδιώτης καλλιτέχνης δημιουργώντας έργα προς πώληση σε γκαλερί, εκθέσεις, στο Διαδίκτυο κ.ο.κ. Του δίνεται η δυνατότητα να εικονογραφεί βιβλία, παραμύθια, άρθρα περιοδικών κι εφημερίδων, συσκευασίες προϊόντων. Ζωγραφίζει θέματα που του αναθέτουν, όπως τοιχογραφίες, σκηνικά θεάτρου κ.λπ.
Ο Καλλιτέχνης Ζωγράφος των Καλών Τεχνών διαθέτει αισθητική και ταλέντο για ν’ ασχοληθεί με αρκετούς άλλους συγγενικούς κλάδους, όπως γραφιστική, τυπογραφία, σχέδιο μόδας, διακόσμηση, σκηνογραφία κ.λπ.
Ο Καλλιτέχνης Ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής μας «Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» διαθέτει εικαστική παιδεία, γνώση και ικανότητα να δημιουργεί αξιόλογα έργα ζωγραφικής και να αξιοποιεί τις γνώσεις του και το ταλέντο του σε μια μεταβαλλόμενη και διευρυνόμενη αγορά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Η διάρκεια εξαρτάται από το ταλέντο του κάθε σπουδαστή και διαμορφώνεται ανάλογα με την εξέλιξή του.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Συνέντευξη γνωριμίας με το δάσκαλο Ζωγραφικής.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ø      Ελεύθερο Σχέδιο (φως – σκιά) με μολύβι και κάρβουνο
Ø      Εισαγωγή στο χρώμα.
Ø      Χρωματολογία με ξερά παστέλ.
Ø      Στήσιμο Θέματος.
Ø      Νεκρή φύση – Τοπίο με λάδια και τέμπερες πάνω σε καμβά.
Ø      Ανατομία σώματος με μολύβι και κάρβουνο
Ø      Πορτρέτο (τέμπερα – λάδι)
Ø      Ανθρώπινες Φιγούρες
Ø      Γυμνό μοντέλο

Έναρξη Μαθημάτων: Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014

Περίοδος Εγγραφών: Από Δευτέρα 1η έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 11:00 – 13:00 & 17:00 – 19:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310.500191 & 6948.50.90.30


Αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας: κος Κώτσης Βαγγέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου